Önemli bir toplantı ya da baştan çıkarma sınıfı için acele ediyorsunuz. Aniden, benzin seviyesinin düşük olduğunu fark edersiniz, bu nedenle benzin tankınızı doldurmak için benzin istasyonuna çekip durmanız gerekir.
Yakıt seviyeniz dolduğunda ve yakıt deposu yerine getirildiğinde, arabanıza atlayıp motoru başlatırsınız.
Bununla birlikte, gaz dolu tankla bile, yakıt göstergesi benzin miktarını gösterir, arabanız gaz aldıktan sonra durur ve ne yaparsanız yapın bir inç hareket etmez. Aynı zamanda mavi, üzgün ve iktidarsız hissediyorsunuz.
Zaten bu senaryodaysanız ve bu olay için nedenleri ve çözümleri bulmak istiyorsanız, bu makale size yardımcı olacaktır.
Bu makaledeki tüm bilgilerle, bu sorun artık sizi rahatsız etmeyecektir. Daha fazlası için kaydırmaya devam edin!
Gaz aldıktan sonra arabanızın durmasının nedenleri
Kırık veya hatalı alternatör
Alternatör , gaz aldıktan sonra arabanızın başlamak istemediğinde kontrol etmeniz gereken başka bir bileşendir.
Alternatör, radyo, elektrikli direksiyon, farlar, ön cam silecekleri, elektrikli camlar, radyo, ısıtmalı koltuklar ve gösterge paneli aletlerine elektrik sağlayan bir güç kaynağıdır. Araba pilini bile şarj ediyor.
Bu nedenle, arabanızda kırık bir alternatör veya kötü alternatör olduğunda, ne kadar uğraştığınıza bakılmaksızın komutlarınıza yanıt vermez.
Kontamine yakıt
Düşük kaliteli veya kirli yakıt , gazı doldurduktan sonra motor tezgahlarına yol açan en yaygın nedendir.
Aracınız kirlenmiş yakıt veya düşük kaliteli yakıtla doldurulduğunda, operasyonda birkaç hata, geri dönüş veya ping var.
Ayrıca, motor ya kekeliyor ya da düzgün çalışmıyor ve en kötü senaryo, arabanızın devir yapamamasıdır.
Hasarlı veya kırık yakıt pompası
ECU'lar (diğer adıyla elektronik kontrol üniteleri) gibi güvenlik cihazları otomobillerde standart ekipmandır. Bir ECU sayesinde, motor durumundan bağımsız olarak arızalı bir gaz pompası kapatılabilir.
Sıkışmış egzoz gazı sirkülasyonu
Egzoz gazı sirkülasyonu veya temizleme valfi, işi motoru soğutmak ve tehlikeli emisyonları azaltmak olan EVAP'ın (evaporatif emisyon kontrol sistemi ) bir bileşenidir.
Bu cihaz normalde tehlikeli yakıt buharlarını, çevreye yaymadan önce silindir şeklindeki bir kabın içinde tutar.
Bu nedenle, temizleme valfi düzgün çalışmazsa, kirleticiler motordan çıkamaz, bu da gaz aldıktan sonra arabanın tersine dönmez .
Tıkanmış yakıt filtreleri
Yakıt filtreleri işi, yakıt içindeki kir veya kirleticilerin motorun içine girmesini önlemektir.
Bu parça tıkanırsa, benzin otomobilinizi hareket ettirmek için motor silindirlerine giremez. Bu nedenle bu aynı zamanda gaz pompaladıktan sonra arabanızın başlamayacağını kontrol etmeniz gereken yerdir.
Hırsızlık önleyici özellik hatası
Gaz doldurduktan sonra arabanız başladığında ne yapmalı
bakmanız gereken bir kısımdır.Yine de, tamirci uzmanlık alanınız değilse, arabanızı en yakın garaja getirmenizi şiddetle tavsiye ediyoruz.
Egzoz ve havayı kontrol edin
Hata kodlarını bulmak için motoru kontrol etmenize yardımcı olacak bir kod tarayıcıya ihtiyacınız var. Direksiyon simidinizin altında bir bağlantı bağlantı noktası vardır.
Sonra kütle hava akış sensörü ona bir göz atmanız gereken yerdir. Engellenirse, kendisinden motorun bilgisayarına iletilen bilgiler yanlış olacaktır, bu da durmaya neden olur.
Sensör sıkıştığında enkaz ve kiri çıkarın. Yine de, kırılırsa, yenisiyle değiştirin, ancak elbette, yeni sensör arabanızla eşleşmelidir.
İncelemeniz gereken bir sonraki bileşen katalitik konvertördür. Düzensiz veya engellenmesi durumunda, yepyeni olanla değiştirin.
Elektrik sistemini kontrol edin
SSS
Gaz aldıktan sonra arabam neden püskürüyor?
Yakıt pompası, enjektör veya filtre problemleri, yakıt ikmali sonrası bir aracın sıçramasına neden olabilir. Bu parçalar birbiriyle ilişkilidir, bu nedenle toz, enkaz ve kir ile tıkanırlarsa kötü performans gösterirler.
Kötü benzin arabamı krank yapabilir mi?
Kötü benzindeki kirleticiler yakıt pompasını veya yakıt filtresini daha fazla çalışmaya zorlayacaktır. Bu bileşenler aşırı kirlilikle tıkanırsa aracınız durur.
Düşük benzin arabanın durmasına neden olur mu?
Düşük benzin arabanın durmasına neden olmaz, ancak boş benzin tankı yapar. Bununla birlikte, düşük benzin seviyeleri aracınızın performansını ve sürülebilirliğini etkileyecektir.
Çözüm
Ve bu, gaz aldıktan sonra arabanız durduğunda düşünebileceğiniz tüm nedenler ve çözümler.
Bu makaledeki çözümlerin çoğu kendiniz yapılabilir. Ancak, durum kontrolünüz dışında olduğunda tamirciden yardım almak kötü bir fikir değildir.
Okuduğunuz için teşekkür ederiz ve bu bilgiyi gerçek hayatınızda uygulayabileceğinizi umuyoruz.