Bugün, turboşarjlı motorlar, araç güç çıkışını artırmak için birçok otomobil türünde yaygın olarak kullanılmaktadır.
Bu, yüksek performanslı motorlar kullanmak ve yakıt verimliliğini artırmak isteyenler için mükemmel bir gelişmedir. Ama otomatik bir araba turbo yapabilir misin?
Otomatik araç kullanan sürücüler için yaygın bir soru olabilir.
Bu makalede, bu soruya net bir cevap verin ve otomatik turbo otomobiller için bazı turbo kitler ve diğer gerekli araçları önerin. Daha fazla uzatmadan dalış yapalım.
Otomatik bir araba turbo yapabilir misin?
Turboşarj iki ana bileşenden oluşur: türbin ve kompresör.
Motorlar egzoz gazı bu kısmı döndürecek kadar güçlü türbine yönlendirildiğinde, kompresör havayı motorun hava alım boşluğuna sıkıştırmadan sorumludur.
Silindirlere daha fazla hava sıkıştırılır, yani motora daha fazla yakıt yerleştirilir ve araç performansını artırır. Şimdi otomatik bir arabaya bir turbo kiti koyabilir misiniz ?
Otomatik bir arabaya turbo koyabilir misin?
Turbo ile otomatik bir arabayı artırabilir misiniz ? Evet! Otomatik arabanıza bir turbo koymak tamamen güvenlidir.
Otomatik ve manuel bir araba arasındaki bu yükseltmede fark yoktur. Şanzıman bir turboşarj takmayı engellememelidir.
Turbo, bir türbini döndürmek için egzoz basıncından göz atmış enerjiyi kullanır ve motora giren havayı sıkıştırır. Motordaki daha fazla hava, daha fazla benzin yakmasına izin vererek daha fazla güçle sonuçlanır.
Turboşarjın avantajları ve dezavantajları
Öte yandan, turboşarjların buna ihtiyacı yoktur.
Bir turbo motorun en büyük avantajı, motorun gücünü yükseltmek, arabanın silindirlerin sayısını ve kapasitesini artırmadan daha güçlü bir şekilde çalışmasına yardımcı olmaktır.
Turbo ile motor gücü, turbo olmayan bir motora kıyasla% 30'dan% 40'a yükselebilir.
Dezavantajları
Egzoz portunu donatmanın nedeni, türbinlerin dönüş hızını sınırlamak, motorların iç bileşenlerinin uzun ömürlülüğünü sağlamak için motora eklenen hava miktarını en aza indirmektir.
Yüksek boost senaryoları sırasında, oyundaki basınç miktarı genellikle büyüktür. Böyle bir durumda ayağınızı gaz pedalından çıkarırsanız, çok fazla baskı kullanılmayacaktır.
Bu basınç sistemi dolduracak ve muhtemelen kompresör dalgalanmasına neden olacaktır; Bypass valfi bunun olmasını önlemek için çalışır.
Yakıt sistemleri
Adım 5: Turbo'ya manuel olarak yağ dökün ve yağın turboda dolu olduğundan emin olmak için motoru döndürün.
Ardından, şaftın dönmesini durdurmak için tekerlek kompresörünüzü basılı tutun. Motoru başlatın ve motor yağını dolaşmak için 20 saniye boşta kalmasına izin verin.
Adım 6: 20 saniye sonra kompresör çarkını serbest bırakın ve girişe karşılık gelen hortumu bağlayın, fazla buharı havalandırın ve motoru başlatın. Motorun yaklaşık 15 dakika boşta kalmasına izin verin.
Adım 7: Turbo'nun daha iyi olması için yağ pompasını ve yağ aletlerini değiştirebilirsiniz (boşta kalma süresi yaklaşık 3 saattir).
Çözüm
Otomatik bir araba turbo yapabilir misin? Kesinlikle. Otomatik bir turbo kiti gücü arttırır ve arabanızdaki yakıt tasarrufu sağlar.
Bu gönderiyi okuduktan sonra, aracınıza bir turbo nasıl kurulacağınızı bilebilirsiniz. Bu cihazdan en iyisini yapmak için uygun kurulum gereklidir.
Bu işlemi herhangi bir zorluk olmadan bitirebileceğinizi umuyoruz.