În realitate, o alarmă auto joacă un rol important în protejarea vehiculelor noastre de hoți. Protejează mașina și obiectele pe care le lăsăm de obicei în vehiculele noastre.

Datorită funcției sale utile, majoritatea mașinilor de astăzi sunt echipate cu aceste alarme.

Cu toate acestea, suntem încă confuzi cu privire la funcționarea, timpul de sunare, mecanisme, etc. Este o idee bună să explorăm acest subiect.

Acest articol va răspunde la întrebarea populară a se oprește alarmele auto, în scopurile lor, scopurile, cauzele și cum să se ocupe de situații continue de plecare.

Se opresc alarmele auto pe cont propriu ?

Da, dacă au un cronometru automat în componentele lor. Un cronometru face ca alarma să se oprească după anumite intervale de sunet. Intervalul este de obicei 15 - 30 de secunde timp de 20 de minute.

Pe de altă parte, alarmele tradiționale de mașină se pot opri continuu zile întregi dacă nu sunt echipate cu un cronometru. Se găsește de obicei în automobilele vechi.

Care este scopul alarmelor auto?

Mai mult, mașinile noi sunt echipate cu alarme tehnologice mai mari, care pot reacționa la multe amenințări de securitate.

De exemplu, unii pot răspunde la riscul atacurilor de ușă, la coliziuni sau chiar la zgomote înconjurătoare .

Acești senzori sunt setați să se conecteze la alarmă pentru a răspunde la multe cazuri. Drept urmare, alarma se stinge în multe accidente de trafic, ceea ce este, de asemenea, un semnal pentru a cere ajutor în situații de urgență.

Cât timp se stinge o alarmă auto?

Cum funcționează alarmele auto?

Cunoașterea mecanismului lor ne va ajuta să găsim cauze și remedieri posibile. Sistemul de alarmă auto este format din patru părți principale, după cum urmează

  • Mai mulți senzori pentru recunoașterea evenimentelor neobișnuite
  • Un computer de procesat
  • Un difuzor scoate sunet
  • Un receptor care să reacționeze la codul cheie

În alarmele auto moderne, există un cronometru încorporat pentru oprirea automată.

Este destul de ușor de înțeles principiul de lucru. Ori de câte ori senzorul înregistrează posibilități periculoase bazate pe nivelul său de sensibilitate implicit, acesta va trimite un mesaj computerului.

După aceea, computerul procesează și declanșează difuzorul să pornească.

Dacă apăsăm butonul de pe tasta FOB, un receptor îl va recunoaște, iar apoi o comandă de oprire este executată printr-un proces de calculator.

În mod similar, dacă cronometrul este configurat, sistemul informatic recunoaște semnalul după sonor, iar apoi difuzorul este oprit. Acesta este, de asemenea, răspunsul pentru a opri automat alarmele auto ?

Când senzorii nu înregistrează lucruri ciudate, sistemul este încă activ, dar nu scoate sunete.

De ce alarmele auto continuă să se stingă?

Uneori, sensibilitatea senzorilor este prea receptivă, în special senzorii de șoc. Cu alte cuvinte, aici nu există situații periculoase, dar senzorul nu poate determina contextul exact ca creier al oamenilor.

Poate semnala pericol, cum ar fi muzica prea puternică, șocul de coliziune ușoară din partea animalelor de companie, o notă necunoscută din partea copiilor, o lovitură accidentală în parcare, etc. Ulterior, apare o alarmă falsă.

Mai mult decât atât, senzorul de proximitate scoate, de obicei, un sunet de alarmă greșit. Senzorii de proximitate funcționează pe baza setărilor de distanță.

Când un obiect este prea aproape de ele, acestea vor înregistra lucruri neobișnuite, ceea ce duce la alarma să continue să plece .

Probleme cheie FOB

Cu toate acestea, definirea acestei cauze este dificilă, deoarece tastele nu este afișată energia slabă pe ecran.

Fire electrice

Acesta este cazul când vehiculele noastre sunt folosite de mult timp. Conexiunile dintre fire devin treptat slabe.

Sau carcasa de protecție este erodată, în special cablurile bateriei. De acolo, transmisia tensiunii poate fi afectată, ceea ce duce la senzor să declanșeze avertismente potențial periculoase.

În general, scăderea bruscă a tensiunii poate proveni dintr -o crimă în care hoțul încearcă să taie orice legătură electrică pentru a debloca mașina.

Probleme cu baterii

  1. Apăsați tasta FOB pentru a opri difuzorul.
  2. Când cheia de control de la distanță nu funcționează fără niciun motiv clar, permite pornirea/dezactivarea vehiculului de aprindere.
  3. Dacă situația încă merge greșit, putem elimina casetele de siguranțe din sistemul de alarmă. Ar trebui să verificăm manualul producătorilor auto pentru a ști unde este amplasată și conectată siguranța. Acest pas poate opri sirena în comparație cu pașii de mai sus, în timp ce i -am tăiat simplu energia.
  4. Când nu avem idee despre siguranță, permiteți să explorăm instrucțiunile pentru resetarea setărilor de alarmă. De asemenea, putem găsi aceste informații în manualul vehiculelor. Cu toate acestea, această metodă complicată necesită atenție, deoarece fiecare model și producător are diferite modalități de resetare a sistemului de alarmă a vehiculului.
  5. Bateria poate fi deconectată ca stațiune finală. Majoritatea alarmelor vor înceta să funcționeze dacă sursa de alimentare este eliminată. Cu toate acestea, o mulțime de vehicule moderne au o sursă de energie de rezervă. Prin urmare, în oricare dintre etapele menționate mai sus, ar trebui să eliminăm complet sursele de putere primare și de rezervă. Cu toate acestea, pentru a evita incidentele, ar trebui să procedăm numai dacă știm cum să eliminăm acest dispozitiv în siguranță.
    Alarma se va opri atunci când deconectăm bateria de alarmă. Mai târziu, ne putem reconecta pentru a ne alimenta vehiculele.

Pot alarmele auto să conducă la scurgerea bateriei?

Majoritatea șoferilor pot întreba, în cele din urmă, alarmele auto se opresc ? Și ar scurge bateria dacă vor pleca mult timp?

DA! Bateria noastră poate fi epuizată. Conform principiului său, alarmele auto de bază preiau bateria în timp, deoarece au nevoie de energie pentru a funcționa, indiferent dacă sunt declanșate sau nu.

Spre deosebire de bateriile aftermarket, bateriile din fabrică folosesc mai puțină energie. În plus, aceste alarme fabricate sunt concepute pentru a utiliza mai puțină energie în modul de așteptare decât atunci când difuzorul este angajat.

Poate epuiza bateria mai repede odată ce a fost declanșată.

În funcție de caracteristici, capacitatea de baterii și frecvența alarmelor declanșate, bateria este folosită mai mult sau mai scurtă.

Dacă alarma nu se oprește automat la orele desemnate, sunetul va continua continuu până când bateria noastră se va termina. Ulterior, chiar și atunci când pornim cheia, nu putem porni mașina.

Concluzie

Ne putem ocupa de aceste probleme pas cu pas, cu atenție, pentru a ne proteja automobilele și obiectele și chiar să evităm alte incidente nedorite!