Ford C-4-girkassen er en av de mest ikoniske og varige automatiske girkassene i bilhistorien.

Det som dukket opp på begynnelsen av 1960 -tallet, fikk raskt popularitet for effektiviteten og allsidigheten.

I denne utforskningen av Ford C4 -overføringsidentifikasjon , kan vi fordype all grunnleggende informasjon om den gjennom årene.

Jeg vil gi en omfattende guide til å gjenkjenne og forstå de unike aspektene ved Fords ærverdige overføringsledninger.

Hvorfor bestemte Ford seg for å utvikle C4?

Hva er en C4 -overføring? Ford bestemte seg for å utvikle C4 for å erstatte sin tidligere to-trinns Ford-O-Matic Transmission.

C4-overføringen, en tre-trinns automatisk modell, ble introdusert på begynnelsen av 1960-tallet. Den ble designet for å forbedre kjøretøyets ytelse, drivstoffeffektivitet og kjørbarhet.

C4 -overføringen var en del av Fords -arbeidet med å følge med på produksjonskravene i bilindustrien.

Tre-trinns utforming av C4 muliggjorde jevnere forskyvning og bedre akselerasjon. Dette gjør det mer egnet for et bredt spekter av kjøreforhold.

I tillegg var C4 mer kompakt og lettere enn forgjengeren. Det hjelper med å redusere kjøretøyene totalvekt og forbedrer drivstofføkonomien.

Den forenklede designen gjorde det også lettere å produsere og vedlikeholde.

Ford C4 overføringsidentifikasjon

Hva er girforholdene til C4?

Hvor lang er en C4 -overføring? Ford C4 -overføringen kom vanligvis med tre forskjellige girforholdskonfigurasjoner. Disse C4 -girforholdene er som følger:

Første gir (1. ): Det første girforholdet i C4 -girkassen er vanligvis rundt 2,46: 1 eller 2,40: 1. Dette utstyret gir sterkt innledende dreiemoment og brukes til å starte kjøretøyet fra stillhet.

Andre gir (2.): Det andre girforholdet er vanligvis rundt 1,46: 1. Det slår balanserer av akselerasjon og hastighet. Det brukes også under moderate kjøreforhold.

Tredje gir (3.): Det tredje girforholdet er vanligvis 1,00: 1. Det gir en direkte stasjon, noe som betyr at det ikke er noen momentmultiplikasjon. Dette utstyret brukes til høyhastighets cruising og effektivt drivstofforbruk.

Noen varianter av dette populære transmisjonskroppen kan ha litt forskjellige girforhold. Imidlertid er ovennevnte forhold vanlig for standard C4 -overføringer.

Ford gjorde flere oppdateringer og forbedringer av det gjennom årene. Det er grunnen til at det er mindre variasjoner i girforhold i forskjellige modellår og kjøretøysapplikasjoner (spesielt tunge applikasjoner).

Hvor ble C4 -girkassen gjort?

C6 -automatiske girkassene .

Disse nye overføringene ble designet for å passe til Fords høye strøm-applikasjoner store block V8-motorer.

Hva er spesifikasjonene for C4 -overføringen?

Avhengig av momentomformeren som er påført, kan det trenge ytterligere 2-4 liter væske.

Popularitet: Det er fortsatt populært i dag, spesielt i hot rod -applikasjoner. Det er her det ofte brukes etter endringer av fagpersoner innen ettermarked.

Populariteten skyldes dens lette, holdbarhet og enkle endring.

Hvordan ble C4 den valgte skiftet?

Hvis du for eksempel møter nevnte problemer, for eksempel overføringsvæske , må du kontakte en kvalifisert mekaniker eller transmisjonsspesialist.

Han vil vite nøyaktig hva han skal gjøre for å få jobben gjort.

Vanlige spørsmål

Hvordan fungerer en C4 -overføring?

Ford C4-girkassen er en tre-trinns automatgir. Den benytter hydraulisk trykk, koblinger og planetariske utstyr for å skifte gir automatisk.

Den bruker en dreiemomentomformer for å koble motoren til girkassen og oppnår forskjellige girforhold gjennom planetariske girarrangementer.

Et hydraulisk system kontrollerer overføringsoperasjonen, og skifting skjer basert på motor- og kjøretøyhastigheter.

Konklusjon

Ford C4 -overføringsidentifikasjonen er ikke så utfordrende hvis det er en identifikasjonsmerke. Men hvis ikke, kan du stole på utseendet og delenummeret.

Husk uansett å ta vare på overføringen og væsken ordentlig, siden svikt i dette systemet vil ødelegge mange deler av bilen din.