De snelheidsbeoordeling van een band is een van de belangrijkste kenmerken. Banden met voldoende snelheidsbeoordelingen voor uw voertuig kunnen het risico op veiligheidsrisico's verminderen, waaronder bandenafbraak en verlies van brandstofverbruik.

T en H zijn twee van sedan -stuurprogramma's meest voorkomende beoordelingen. Wat zijn de verschillen tussen snelheidsclassificatie T versus H ? Welke is beter voor uw auto's?

Als deze vragen je geest verbazen, ben je op de juiste plaats geland. Dit artikel geeft u het antwoord met een gedetailleerde vergelijking.

Laten we blijven lezen tot het einde.

Wat is snelheidsclassificatie?

Waar bevindt het zich?

Van links naar rechts op de zijwand van de band zul je waarschijnlijk ontdekken:

  • De bandenklasse (gemarkeerd door een brief)
  • Sectiebreedte (nummer)
  • Bandenconstructie (brief)
  • Aspectverhouding (nummer)
  • Laadindex (een figuur van twee tot drie cijfers die overeenkomt met het gewicht dat een band kan ondersteunen)
  • Snelheidsbeoordeling

U kunt ook de snelheidsbeoordeling zien in de handleiding van uw voertuigen, op een sticker of op de zijdeur van de bestuurders.

Hoe worden snelheidsbeoordelingen bepaald?

Daarna zullen mensen het uit het apparaat verwijderen en inspecteren op fouten, zoals de scheiding van het loopvlakcomponent. Het voltooien van de test zonder te worden beschadigd, betekent dat de band de beoordeling overwint.

Snelheidsclassificatie T en H

Snelheidsclassificaties variëren van A1 tot Y, waarbij de laagste beoordeling (A1) en Y de grootste zijn. Er zijn echter enkele uitzonderingen. Er zijn acht verschillende beoordelingen beschikbaar en geen X-, O- of I -beoordelingen.

De H -rating is onjuist gepositioneerd in vergelijking met het alfabet. Ook is de ZR-rating niet echt uniek, omdat deze zowel W- als Y-beoordeelde banden omvat.

  • H-rated band : het wordt beoordeeld tot 130 mph. Deze band is ideaal voor de meeste sportsedans en forensenvoertuigen.
  • T-rated band : T-rating worden vaak aanbevolen voor familiesedans en bestelwagens. Het heeft een topsnelheid van 118 mph. Dat is ver onder de snelheidslimiet van verschillende plaatsen.

Wat zijn de verschillen in snelheidsclassificatie T vs H?

Zoals vermeld, zijn er veel snelheidsclassificaties, beginnend met A1, die 3 mijl per uur is en niet wordt gebruikt in een autoband.

Volgens de T -snelheidsclassificatie heeft de band een bovengrens van 118 mph. Zoals je kunt zien, rijden mensen al jaren in dit tempo.

Wat de H -rating betreft, biedt de band een maximale tempo van 130 km / u. Veel mensen rijden nu op deze snelheid met hun auto.

Hoewel ze vrij gebruikelijk zijn in banden, zijn ze niet de typische beoordeling. De snelheidsbeoordeling V (149 mph) is standaard!

Laadindex

Zonder de laadindex blijft de snelheidsclassificatie een wazige beoordeling. Dat aantal helpt om de snelheidsclassificatie te verduidelijken, wat aangeeft hoeveel load-scarry capaciteit elke band kan weerstaan.

De index varieert van 1 tot 150. De laagste (1) geeft een gewicht van 99 pond aan, terwijl de (150) het maximale gewicht is, overeenkomend met 7385 lbs.

99 is de juiste belastingindex voor de meeste autobezitters met een gewichtscapaciteit van 1477 pond voor elke band. Dus we nemen 99T en 99H banden op de tafel om te vergelijken.

Met dezelfde capaciteit lijkt de 99T langer mee te gaan, omdat H-rated banden de neiging hebben om zachtere rubberverbindingen en een kortere looptijd van het loopvlak te hebben. Natuurlijk hebben veel andere elementen inspraak in hun levensduur.

Wrijving en hitte

T versus H -bandenbeoordelingen .

Alle metingen worden onderworpen aan warmte- en wrijvingstests. Elke bandencombinatie heeft verschillende wrijving en warmtetoleranties.

Een banden met een lagere gewaardeerde is vatbaarder voor oververhitting. Hoe hoger de snelheidsclassificatie en belastingindex, hoe sterker de band.

Dus, zelfs wanneer u de beoordeling van uw band overschrijdt, kan het hogere beoordelingsitem nog steeds beschermen tegen een vliegende band op de weg.

Een H-rated band kan bij alle snelheden hogere niveaus van wrijving weerstaan.

Een andere overweging is de capaciteit voor hittebestendigheid, waarbij een H-rated band ook beter presteert dan een T-rated band met een brede marge.

Bijna alle prestatiestatistieken verbeteren met een H-rated band, maar deze verschillen doen er niet veel toe in de echte wereld, omdat weinig mensen ooit meer dan 118 km / u op een stadsweg zullen overschrijden.

Plotselinge richting veranderen en remmen

Hetzelfde geldt voor abrupte veranderingen in de richting. Het is mogelijk dat een voertuig onverwacht in het midden van de weg voor uw voertuig zal stoppen.

U moet nu zo snel mogelijk van richting veranderen. In dit geval zal H-banden ook beter zijn in het veranderen van richting (zogenaamde afhandeling) onmiddellijk en zullen ze je niet van de weg gooien.

FAQ's

WOMP -bandengeluid creëren.

Auto -eigenaren moeten dus dezelfde bandengrootte en het type band op alle vierwielposities gebruiken voor optimale prestaties.

Is het oké om banden te hebben met verschillende belastingclassificaties?