Arabanızı sürüş sırasında tekrar tekrar kilitlemeyi ve kilidini açmayı deneyimlediyseniz, bunun ne kadar sinir bozucu ve dikkat dağıtıcı olabileceğini bilirsiniz.

Bu sorun, yaşına veya yapımına bakılmaksızın herhangi bir araca olabilir. Bir arabanın araba kullanırken kilitlenmeye ve kilidini açmanın nedenleri nelerdir? Etkili bir şekilde nasıl giderilir? Keşfedelim.

Araba sürüş sırasında kilitleme ve kilidini açar

neden olur.

Ayrıca, anahtar fob'ler özellikle aracınız için programlanmıştır.

FOB arızaları içindeki programlama veya mikroçip tekrar tekrar, kilitler FOBS sinyallerine tepkisiz hale gelir.

Hatalı kapı sensörleri

Bir araba kilitlenmeye devam eder ve kilidinin açılması hatalı kapı sensörleri tarafından tetiklenebilir. Araçlar Gösterge Tablosu'ndaki bip sesi sinyali bu arıza hakkında sizi bilgilendirecektir.

Kapı sensörü, kapının açık veya kapalı olup olmadığını belirten otomobil bilgisayarına bir sinyal gönderen kapı mandal mekanizmasında küçük bir bileşendir.

Sensör arızalanırsa, otomobil bilgisayarına yanlış sinyaller gönderebilir ve kilitlerin rastgele aralıklarla etkileşime girmesine ve ayrılmasına neden olabilir.

Bazı durumlarda, arızalı kapı sensörü otomobil güvenlik sistemini tetikleyerek araba kilitlemesine ve kilidinin kendi başına açılmasına neden olabilir.

Elektrik paraziti

Arabalar kilitleme sistemi, kilitlere elektrik sinyalleri ve gücü iletmek için bir kablo ve sigortalar ağına dayanır.

Yıpranmış tel yalıtım, arızalı kapı kontrollerine yol açabilir.

Elektronik kontrol ünitesi (ECU) aracılığıyla iletilen sinyal kesilecek, kapının yanlış çalışmasını sağlayacak ve araba kendini kilitlemeye devam ediyor .

Üflemeli bir sigorta da bu soruna yol açar. Sigorta kapasitesini aşan devreden çok fazla akım aktığında meydana gelen bir elektrik yükünden kaynaklanabilir.

Üflemeli bir sigortanın bir başka olası suçlusu, bir tel veya başka bir bileşen topraklanmış bir yüzey veya başka bir telle temas ettiğinde gerçekleşen ve ani bir elektrik akımı dalgalanmasına neden olan kısa bir devre.

Bu dalgalanma devreyi aşırı yükleyerek sigortanın patlamasına neden olabilir.

Mekanik Sorunlar

Kırık solenoid

Kapıların kilitlenmesini ve kilidini kontrol etmek için bir solenoid kullanılır. Bir solenoid kırıldığında, kapı kilitlerinin kilitlenmeyi ve kilidini açmaya devam ettiğini fark edebilirsiniz.

Kırık bir solenoidin en yaygın kökü, zamanla aşınma ve yıpranmadır. Solenoid tekrar tekrar kullanıldıkça, dahili bileşenleri aşınabilir ve sonunda başarısız olabilir.

Kırık bir solenoid, cihazda tahribat yaratabilen aşırı sıcaklıklara veya neme maruz kalma nedeniyle de olabilir.

Hasarlı aktüatör

Arabam neden kilitleniyor ve kilidini açıyor ? Kırık bir aktüatörden kaynaklanıyor. Kırık bir aktüatörün adlandırılması yaygın semptomları, aktüatör devreye girdiğinde kilitten yüksek bir gürültüdür.

Bu sorunun temel nedeni, tel ve dişlinin uzun zamandır çalışması ve yıpranmış olmasıdır.

Bir aktüatör kırıldığında, otomobil elektrik sistemi ile ilgili sorunlar da ortaya çıkar.

Pil boşaltma, pil bağlantısı, gösterge paneli ışıkları titriyor veya açılamayan veya başlayamayan motoru içerebilir.

Hava durumu

Kapıların beklenmedik bir şekilde kilitlenmesi ve kilidini açmasına veya anahtarsız giriş sistemine yanıt verememesine neden olabilir.

Donma sıcaklıkları mekanik bileşenlerin sözleşmesini ve ele geçirilmesini sağlayacağından, aşırı soğuk sıcaklıklar da kilitleme sistemine zarar verebilir.

Bu, kapıların düzgün bir şekilde kilitlenmesini veya kilidini açmasını önleyebilir.

Araba sürüş sırasında kilitlenmeye ve kilidini açmaya devam ederse nasıl düzeltilir?

Adım 2 : Kilit kirliyse veya enkazla tıkanmışsa, temizlemek için bir kutu basınçlı hava veya bir fırça kullanın. Kilit mekanizmasının içindeki kir veya kalıntıları çıkardığınızdan emin olun.

Adım 3 : Kapı panelini yeniden takın. Paneli kapı çerçevesiyle hizalayın ve yerine sabitlemek için daha önce çıkardığınız vidaları kullanın. Düzgün çalıştığından emin olmak için kilidi test edin.

Kilidi takıldıktan veya hasar gördükten sonra değiştirmeniz gerekir. Arabanızın yapımı ve modeliyle eşleşen bir yedek kilit satın alın ve üreticilerin kurulum talimatlarını izleyin.

Kablo sistemini kontrol edin

Gevşek veya hasarlı kablolama bağlantıları, kilitleme mekanizmasıyla ilgili sorunlar gerektirebilir. Böylece, kablo sistemini incelemeli ve hatalı kablolamayı onarmalı veya değiştirmelisiniz.

Ayrıca, bir kablolama sorunu gösterebilecek şişirme sigortası için sigorta panelini kontrol edin. Üflemeli sigortaları aynı amperden yenileriyle değiştirin .

Elektrik sistemleriyle çalışmaktan rahatsızsanız veya herhangi bir sorunu tanımlayamıyorsanız, profesyonel bir tamirciye danışmak en iyisidir.

Arabanızdaki kablolama problemlerini tanımlamak ve düzeltmek için özel teşhis araçları ve teknikleri kullanabilirler.

Solenoid/Aktüatörün Değiştirilmesi

Adım 1 : Eski solenoid veya aktüatörün çıkarılmasından önce, elektrik şokunu veya otomobil elektrik sistemine zarar vermeyi önlemek için elektrik bağlantılarını ayırın.

Adım 2: Eski solenoid veya aktüatörü yerinde tutan cıvataları veya vidaları çıkarmak için bir anahtar veya tornavida kullanın. Eski solenoidi veya aktüatörü çıkarın ve yenisini takın.

Cıvatalar veya vidalarla yerinde sabitleyin. Daha önce bağlantısı kesilen elektrik bağlantılarını yeniden bağlayın.

Adım 3 : Düzgün çalıştığından emin olmak için test edin. Arabalar kapısının kilitleme ve kilidini açma işlevini test edin ve gerekli ayarlamaları yapın.

Adım 4 : Arabalar kilit sisteminin çalışmasını anahtar fob veya araba kapısı kilit düğmesi ile test ederek doğrulayın.

Araba parçalarını düzenli olarak koruyun

Otomobil kilitleme sistemi ile ilgili hava ile ilgili sorunları önlemek için, elektronik bileşenleri ve mekanik parçaların bakımlı ve düzenli olarak nitelikli bir tamirci tarafından denetlenmesini sağlamak önemlidir.

Nem birikmesi ve pas nedeniyle çalışmayan güç kapısı kilitlerini önlemek için kapı kilitlerinde ve menteşelerde bir yağlayıcı kullanmak da yararlı olabilir.

SSS

Bazı otomobiller, anahtarı kilidine fiziksel olarak yerleştirmeden arabayı açmanıza ve başlatmanıza olanak tanıyan yakınlık anahtarsız bir giriş sistemine sahiptir.

Bu arabalarda, anahtar FOB otomobil bilgisayarı ile iletişim kurar ve araca yaklaştığınızda otomatik kapıların kilidini açar.

Bununla birlikte, anahtar fob arabanın içinde bırakıldığında ve araba dışarıdan kilitlendiğinde, otomobil bilgisayarı bunu arabayı kilitleme girişimi olarak yorumlayabilir ve otomatik olarak kapıları kilitler.

Bu nedenle, anahtarlar aracın içine kilitlenirse yedek bir anahtara sahip olmak önemlidir.

Bir kapı kilidi aktüatörünü onarmanın maliyeti nedir?

Bir kapı kilidi aktüatörünü onarmanın maliyeti, otomobilin yapımına ve modeline ve mekanik veya tamir atölyelerine bağlı olarak değişebilir.

Ortalama olarak, bir kapı kilidi aktüatörünün onarılması 250 ila 350 dolar arasında değişebilir ve bunun yeni kısmı 200 $ 'ı oluşturur.

Araç hala garanti altındaysa, üretici onarımı kaplayabilir.

Aksi takdirde, en iyi anlaşmayı bulmak için alışveriş yapmak ve farklı tamir atölyelerinden fiyatları karşılaştırmak önemlidir.

Bazı durumlarda, tüm kapı kilit mekanizmasının değiştirilmesi sadece aktüatörden daha uygun maliyetli olabilir.

Bir anahtar fob onarımın maliyeti nedir?

Bununla birlikte, su hasarı veya kırık bir devre kartı gibi daha ciddi bir sorun nedeniyle anahtar fob hasar gördüğünde veya arızalandığında onarım maliyeti daha yüksek olabilir.

Çözüm

Sonuç olarak, bir araba sürüş sırasında kilitlenmeye ve kilidini açmaya devam eder, sinir bozucu ve potansiyel olarak tehlikeli bir sorun olabilir.

Elektrik, mekanik veya hava ile ilgili faktörler de dahil olmak üzere bu sorunun nedenleri değişebilirken, güvenliğinizi ve aracınızın uygun şekilde işleyişini sağlamak için bunları derhal düzeltmek için gereklidir.

Bu sorunu yaşarsanız, altta yatan sorunları teşhis etmek ve düzeltmek için profesyonel bir tamirciye veya satıcıya danışabilirsiniz.

Proaktif önlemler alarak, potansiyel kazaları veya güvenlik ihlallerini önleyebilir ve sorunsuz ve konforlu bir sürüş deneyiminin tadını çıkarabilirsiniz.