Pedleri değiştirdikten sonra ne zaman fren kanamanız gerekir? Bu, birçok insanın frenlerine hizmet ederken karşılaştığı bir sorundur çünkü ne zaman fren için doğru zaman olduğunu merak ederler.
Kendinizi aynı problemde sıkışmış mı buluyorsunuz? Eğer öyleyse, bu yazı bunu kolaylıkla çözmenizi sağlayacağından bizi izlemeye devam edin.
Ayrıca, aradığınız şeyle ilgili çok yararlı bilgiler sunacağız!
Pedleri değiştirirken fren kanaması gerekiyor mu?
Pedleri değiştirdikten sonra fren kanamam gerekiyor mu?
EVET . Kanama, sıkışmış havayı fren hatlarından ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Hava kabarcıkları sistem basıncını azaltacak, frenleri süngerimsi ve durması daha uzun sürecek ve gözetimsiz bırakılırsa araç durmayabilir.
Ne kadar hızlı seyahat ettiğinize bakılmaksızın hızlı bir şekilde durabilmelisiniz. Bir arabadaki frenler hidroliktir, yani hidrolik bir fren basıncına basarak çalışırlar.
Önemli bileşenlerle ilgili olarak, frenleriniz listenin üstünde. Yani, ona keskin bir göz atın.
Pedleri değiştirdikten sonra ne zaman fren kanamanız gerekir?
Örneğin, fren balatalarınız belirli bir noktada yıpranırsa, fren rotorlarına zarar verme riskiyle karşı karşıya kalırsınız. Fren üzerinde durduğunuzda, fren balataları rotoru ezerek arabanızı durdurur.
Pedler son derece aşındığında, pedler üzerindeki arayüz metali her frende rotora öğütür ve frenleme ve potansiyel olarak rotor kırılma sırasında patlama sesine neden olur.
Sonuç olarak, fren balatalarının değiştirme işlemine sahip olmak ve fren sisteminizi incelemek, parçalarından en iyi şekilde yararlanmanıza ve pahalı ve önlenebilir fren bozulmalarını önlemenize yardımcı olacaktır.
Disk fren kaliperi veya davul freni silindir değişimi
Diğer bazı fren sistemi bileşenlerinin değiştirilmesi
Fren sistemindeki bir hidrolik cihaz başarısız olduğunda, hava fren hatlarına girer. Fren balatası değiştirme vakası ana silindirdir.
Her otomobil bu silindirlerden birine sahiptir. Fren pedalının altına yerleştirilir ve tüm yardımcı silindirlere sıvı ve basınç dağıtmaktan sorumludur.
Her tekerleğe yerleştirilirler ve frenlemeden sorumludurlar. Adından da anlaşılacağı gibi, bir ana silindir tipik olarak bir fren sıvısı rezervuarı içerir.
Arızalı bir fren sistemi sürüş sırasında zaman zaman kazaya neden olabileceğinden, aracımızın fren sistemi kritiktir.
Sıkıştırılmış kaliper piston
Daha fazla piston, daha fazla baskı ve daha fazla durma gücü!
Pistonunuz sıkışmıyorsa, nedenlerini burada kontrol edin .
Frenler nasıl kanar?
İşte pedleri değiştirdikten sonra frenlerin nasıl kanamasının dört yolu:
Yer çekimi
Tahliye vidasının altına bir kap yerleştirin, ardından vidayı açın ve yerçekiminin eski sıvıyı kabın içine emmesini bekleyin.
Daha sonra toparlanmaya hazır olun. Bu sıvı, düz bir yoldan ziyade tahliye vidası ile kabın arasındaki kısımları akar.
Manuel
Tahliye vidasının altına bir rezervuar yerleştirin ve sıvı ve havanın kaçmasına izin vererek fren pedalını yavaşça sıkın ve serbest bırakın. Yeni sıvıyı kirletebilen birçok hava kabarcığı üretmeyi önlemek için frenleri sorunsuz bir şekilde çalışın.
Sıvının köpük üretmediğinden emin olun, çünkü bu ilave hava kabarcıklarının oluşumunu gösterir.
Basınç
Hemodiyaliz makine vidasının altına başka bir kap yerleştirin ve serbest bırakın.
Daha sonra, ana silindirde, mekanizmadan ve rezervuardan uzakta sıvıyı ve havayı zorlamak için basınçlı bir fren sıvısı rezervuarı kullanın.
Vakum
Vakum vidasını açtıktan sonra, elektrikli süpürgeyi ona takın. Sıvıları emer ve bir kabın içine çıkıp geri havaya uçar.
Sıkça Sorulan Sorular
Bir fren hattı açtıktan sonra, en iyi yöntem dört frenin hepsini kanamaktır. Bununla birlikte, fren hatları ayrı ise, dört frenin hepsini kandırmak gereksizdir.
Genel bir kılavuz olarak, araçlar fren hatlarınızı bulun ve bunları onarmak için doğru fren kanama işlemini kullanın. Aracın içine uygun olmayan fren sıvısı karıştırılmadığından emin olun.
Frenlerinizi kanamadığınızda ne olur?
Pedleri değiştirirken fren kanaması gerekiyor mu? Evet yapmalısın. Ama eğer yapmazsan ne olacak?
Fren hatları arasında hava kabarcıkları oluştuğunda, tüm sistem başarısız olur. Arabayı durdurma yeteneği etkisizdir ve yol katliamına neden olabilir.
Sürüş daha nazik olacak ve durdurma aralıkları daha büyük olacak. Fren balatalarını hava kabarcıklarıyla kanaması şiddetle tavsiye edilir.
Hava kabarcıklarının düşük hidrolik basıncı ve damper frenleme etkinliğini bozduğu iyi bilinmektedir. Frenleri kanarken dikkatli olunmayı unutmayın.
Kanamadan sonra neden frenlerim hala süngerimsi?
Fren balatalarının uygun şekilde konumlandırılmasına yardımcı olur ve çevrenin sistemi geliştirmesine izin verir.
Lastiklerle frenleri kanabilir miyim?
Evet. Ancak bu ilk kez frenleri kullanıyorsa, sertifikalı bir uzmanla danışmanlık yapmanızı öneririz.
Lastikleri kaldırarak, kanama granüllerine hızlı erişiminiz olacak. Yeni başlayanlar için bu prosedür zahmetli ve zaman alıcıdır.
Fren sistemini kanamak biraz zaman alabilir. Lastiklerin ayrılmasının yararı, fren sıvısı ile kirlenmemeleridir.
Ayrıca, garaj zeminde fren sıvısı dökülme olasılığını düşürür.
Kaliperi değiştirdikten sonra freni kanamam gerekiyor mu?
Hiç de bile. Bununla birlikte, aracınız 3 ABS sistemine sahipse, herhangi bir ön kaliper değiştirirken her bir freni bağımsız olarak kanabilir.
Alt çizgi
Kısacası, pedleri değiştirdikten sonra fren kanaması gerekiyor mu ? Evet ise, ne zaman? Umarız bu sorunun cevabını yukarıda sağlanan bilgilerle bulmuşsunuzdur.
İstenmeyen olaylara yol açan süngerimsi ve daha az duyarlı bir fren istemediğiniz sürece bu bakımı yapmalısınız.
Makaleyi takip ettiğiniz için teşekkür ederiz. Herhangi bir endişeniz varsa, lütfen aşağıdaki yorumda bize bildirin!