Silindir duvarı hasarı türlerini bilmek, motorunuzu daha uzun ve daha iyi zamanında tamir etmenize ve korumanıza yardımcı olacaktır.
Silindir duvarındaki hasar, yenisinin bakımını ve değiştirilmesini engelleyebilir. Böylece, en uygun çözümleri bulmak için kesin hasar türünü tanımlayabilirsiniz.
Bu aynı zamanda silindir sorunlarınızı çözmek için paradan tasarruf etmenize yardımcı olur. Ayrıca, hasar türlerini belirledikten ve onlara tam bir onarım sağladıktan sonra aracınızı çalıştırma konusunda daha güvenli hissedersiniz.
Silindir astar duvarındaki hasar türleri hakkında ne bilmeniz gerektiğini açıklayacağız.
Silindir duvarı nedir?
Silindir duvarı, bir silindir veya motoru kaplayan bir katmandır ve hava soğutmalı bir motorda ana motor soğutma yöntemini sağlamak için hava akışına bağlanır.
Duvarın altındaki bir silindir, pistonun aktarılmasına izin veren boşluktur. Yanma odası sıcaklığında hava yakıt karışımından enerji ile güçlendirilir.
Silindir duvar hasarı türleri nelerdir?
Aring hasarı, hızlı bir ısı artışının silindiri yok etmesine ve silindir astar hasarına neden olabilecek en yaygın silindir duvar hasarlarından biridir.
Bu hasar kaynak işlemlerinden kaynaklanır ve silindir duvarını olumsuz etkiler. Ayrıca aktive etmek için bir basınç rahatlaması ve patlama üretir.
Kemerleme, bu sorun asetilen de dahil olmak üzere bir yakıt gazı silindirinde gerçekleştiğinde daha büyük yaralanmalar ve yıkım oluşturmak için motorda daha hızlı ayrışmaya neden olabilir.
Bunun gerçekleşmesi için silindir, işi kaynak makinesine bağlayan elektrik devresinin bir parçası olmalıdır.
Arc hasarlı bir silindir bulursanız, aracınızdan çıkarmalı ve tedarikçiye iade etmelisiniz.
Aşırı ısınma hasarı
.Bu nedenle, anormal bir şey hissettikten sonra, motorunuzun daha fazla hasarını önlemek için otomobilinizi hızlı bir şekilde açmak ve hızlı bir şekilde açmak için güvenli bir yer aramalısınız.
Çirkin
Silindir duvarına olabilecek bir başka hasar da eziklerdir. Silindir duvarını zayıflatan ve çatlamayı kolaylaştıran, yanlış işleme veya darbeden kaynaklanır.
Böylece, ezik içerip içermediğini belirlemek için tüm motoru kontrol etmelisiniz. Herhangi bir ezik belirtisi bulursanız, daha iyi bir onarım veya tamirciden zamanında değiştirme için aracınızı otomatik mağazaya götürün.
Aşınma
Bu tip silindir duvarındaki popüler hasarlardan biridir. Silindiri aşındırabilen ana nedenler tuz, aşındırıcı, nem ve diğer silindir malzemeleridir.
Korozyon genellikle silindirler tabanı zemine veya yere dokunduğunda olur. Bu nedenle, bu sorunu önlemek için silindirleri beton bir yüzey gibi kuru bir yerde saklamalısınız.
Yanlış hasar
Hidrolocked hasar
Bu tip motorunuz suyu yakaladığında veya ıslandığında ortaya çıkabilir. Aracınızı sel alanları gibi derin su yerlerinden sürmeye çalışırsanız görünecektir.
Şu anda, su aracınıza çekilecek ve tüm motoru yok edecektir.
Düşük egzoz portları ve özellik alımına sahip modern otomobiller kullanıyorsanız, su bu parçalar aracılığıyla motora kolayca gidebilir ve hidrolocklu yıkıma neden olabilir.
Pistonlar, motor silindirlerinizdeki hava yakıt karışımını sıkıştırmadan sorumludur. Böylece, suya batırılırsa sorumluluk alamazlar.
Bu sorun, motorda çatlamış ve bükülmüş vanalar, şaftlar ve üfleme deliklerine yol açacaktır.
Önümüzdeki yollarda pahalı motorun değiştirilmesini veya onarımı azaltmak için flaş selleri varsa dönebilirsiniz.
Aşırı doldurulmuş hasar
Vanalar kapatılırsa, karbon yatakları bozulabilir ve kötü bir yanma işlemi sırasında silindir duvarı hasarına neden olabilir.
Silindir duvar hasarı nasıl onarılır?
Silindir duvar hasarını iki basit yöntemle onarabilirsiniz: kaynak ve sabitleme.
Kaynağı uygun yöntem olarak kullanmak istiyorsanız pahalı bir maliyet ödemelisiniz. Kaynak, puanlanan silindiri doldurarak atacaktır, ancak aynı zamanda karmaşıktır.
Başka bir yöntem, silindir hasarının bozulmasını önlemek için uygun fiyatlı ve basit olan sabitlemedir.
Bir pistonun kırılmasına ne sebep olur?
Çeşitli nedenler pistonu kırabilir ve motorunuzun ömür boyu sürmesini önleyebilir.
Çalışma sırasında, motor çalışırken bir krank mili veya valf çarpışmasından zorla kırılma, piston kronlarının yorgunluk kırılması sağlayabilir.
Ayrıca, bir piston, aşırı ısınma varsayılan yanma, bükülmüş yağ enjeksiyon jeti, yanlış piston kurulumu, hatalı soğutma sistemi veya normal aşınma ve yıpranma nedeniyle kırılabilir.
Çatlak piston belirtileri nedir?
Ayrıca, çatlamış bir piston, azaltılmış silindir motoru sıkıştırma veya yanan motor yağı da dahil olmak üzere motor gücünü azaltabilir.
Küçük bir piston çatlak bile şeklini değiştirir ve silindir duvarı arasındaki direnci arttırır. Bu, motorların yumuşak performansı etkiler ve aşırı ısının motor gücünü azaltmasına neden olur.
Araçlarınızdan mavi veya gri duman görürseniz, bu çatlamış bir pistonun başka bir belirtisidir.
Piston hasarı ve aşınması veya şekli değiştiren çatlamış bir piston, tokatlama gürültüsüne veya motorun üstüne vurmaya yol açabilir.
Çözüm
Yukarıdakiler, göz kulak olmanız gereken yaygın silindir duvarı hasarı türleridir . Bu hasarlar motorunuz üzerinde olumsuz bir etkiye neden olabilir ve performansını azaltabilir.
Bu nedenle, motorun içinde anormal semptomlar bulursanız, birincil nedenleri tanımlamak için silindir duvarını derhal kontrol etmelisiniz.
Bu, kapsamlı bir düzeltme, zamanında değiştirme veya tam bakım gibi çözümler bulmanıza yardımcı olacaktır.
Korkunç motor sorunlarının nasıl önleneceğini öğrenmek ve daha uzun ve daha iyi devam etmeyi öğrenmek için yukarıdaki hasar türlerini anlayın.