Otomatik şanzıman otomobiller, daha uygun ve konforlu bir sürüş duygusu sağlayarak tarihli manuel olanları devralıyor.
D - Drive, R - Ters, P - Park ve N - nötr dahil dişli sisteminin bilgisi temeldir ve otomatik şanzımanla ilgili tüm sürücüler için bir zorunluluktur.
Ancak, önceden programlanmış bir şanzımanın size sunabileceği daha fazla seçeneğe sahiptir.
Muhtemelen bir zamanlar D3 ve D4 gibi tanıdık olmayan göstergeleri, şanzımanıza yazılmış ve ne olduklarını ve amaçlarını merak ettiniz.
Burada verilen bilgiler, her durumda araç performansını en üst düzeye çıkarmanıza yardımcı olacak D3 ve D4 arasındaki farkla ilgili endişelerinizi giderecektir.
D3 D4 bir arabada ne anlama geliyor?
Bugünün otomobil üreticileri otomatik dişli sistemlerini dört ila altı ileri dişli seçeneği ile donatıyor. Bazı gelişmiş modeller on kadar dişli vardiyaya sahiptir.
Kol bu pozisyondayken, üçüncü vitesteki şanzımanı, kaç dişli olduğu konusunda en yüksek ayar olarak kilitler. .
Otomatik olarak başkalarına kaymak yerine, gazı yükseltirken her bir dişli tarafından D1, D2 ve D3'ten tırmanır - bu aynı zamanda dişli sınırıdır.
D3, tam bir göstergeye sahip birçok otomatik otomobilde yaygın olarak mevcuttur.
Bu arada, diğerleri D - sürücüsünün yanında () ve ( -) sembollerini alır, yani sırasıyla vitese yukarı/aşağı doğru geçiş yapar.
D4
D3 bir dur-git sürüş senaryosunda yardımcı olsa da, D4'ü boş zamanlarda sürmek için kullanmak daha avantajlıdır.
D3 ve D4 arasındaki fark nedir? Yukarıdaki genel bilgiler bunu terminoloji ile ilgili olarak açıklamıştır.
Ayrıca, pratik sürücülerde teknik çalışma ve fonksiyonel amaçlar açısından da farklıdır.
Sadece dişliler 1, 2 ve 3 kullanarak D3, daha düşük bir hızda daha geniş bir rpm aralığı ürettiğinde motor freni olarak rol oynar.
Sonuç olarak, D3'e kaymak, hızlandırıcıya kasten veya istemeden baskı yapıyor olsanız da aşırı hıza çarpma olasılığını azaltır.
Bu nedenle, şehirlerde veya kasabalarda yoğun trafik gibi sürekli frenler gerektiren yoğun ortamlarda sürerken arabamı daha duyarlı buldum.
Ayrıca arabamın bir yamaç geçmeye devam etmesine yardımcı olmaya yardımcı oluyor.
Buna karşılık, düz ve uzun arazide seyrediyorsanız, D4'te D3'ten daha idealdir.
Teknik olarak, yüksek dişli en düşük vitesten daha fazla tork üretir. Aslında, D4'teki tork üretimi seviyesi D3'ten daha fazla puan veriyor.
D3, 30 mil / saatten daha az bir hızda optimum özellikler verirse, 40 mil / saatten fazla sürdüğünüzde D4 daha üstündür.
Üçüncü vitesten daha hızlı olmanın yanı sıra, D4 normal koşullarda otoyolda veya otoyol dışında daha çok yönlü görünüyor.
Her bir dişlinin belirli bir güç sağladığı için, bu atamaların nasıl değiştiğini ve çeşitli sürüş durumlarında farklı ihtiyaçları karşıladığını anlamak gerekir.
Şimdiye kadar okumak, soru hakkında emin olmanız gerekiyor: Bir arabada D4 ve D3 arasındaki fark nedir ?
Sonuçta, arabanızı en istikrarlı ve verimli durumda gerçekleştirirken optimum memnuniyet elde edebilirsiniz.
D4 veya D3'te araba kullanmak en iyi mi?
İçinde bulunduğunuz özel sürüş senaryosuna bağlıdır.
D4 ve D3 arasındaki farkın anlaşılması, gerçek yaşam sürüşü söz konusu olduğunda hangisinin uygun dişli seçimi olduğuna karar vermenizi sağlar.
Bir otoyolda veya daha az frenle şehir dışında sürdüğünüz göz önüne alındığında, araç motorunuzu şanzıman üzerinde çok fazla stres olmadan dördüncü vites pozisyonuna koymaktan çekinmeyin.
4. vites nişanlandığında, daha yüksek tork sayesinde daha sorunsuz ve rahat bir şekilde devredebiliyorum. Dahası, dişliyi dördüncü sıraya kilitlemek, daha iyi yakıt ekonomisine katkıda bulunur.
D3 seçeneği ile ilgili olarak, şehir sürüşünün yanı sıra diğer durumlarda kullanışlıdır:
- Yukarı tırmanma/Descend Hills: D3 yokuş yukarı veya yokuş aşağı sürdüğümde önemli işlevlerini gösterir. Aracıma dik bir eğimde hareket ve çekiş için daha fazla güç veriyor.
Bu arada, alt dişli frenleme pedinde yerçekimine karşı önemli bir yükü hafifletebilir ve tehlikeli aşırı ısınmayı azaltabilir.
- Kaygan Yollar: Yağmurlu veya karlı hava kaygan yüzeylere neden olur, bu da otomobilimi kontrol edilemeyen dişli fişlerine daha yatkın hale getirir. Daha fazla çekiş ve dolayısıyla daha iyi güvenlik için dişli kutusunun bir D3 kurulumuna dahil edilmesi önerilir.
- Ağır hizmet işleri: Yüklerle dolu bir araba bulundurmak veya bir römork çekmek isteyen, araç hızını kontrol etmek ve sürekli frenlere basmaktan kaçınmanız daha iyi ödeme yapmanız daha iyi olur.
D3'e kaymak, motor RPM'sinde bir artış ve motor freninin kapasitesi yoluyla fren sistemine destek sunar.
Sürüş sırasında D3 ve D4 arasında geçiş yapabilir miyim?
Evet. Otomatik şanzıman esnek dişli değişikliğine izin verir; Böylece, kolu bu iki pozisyon veya diğer sürüş dişlileri arasında kaydırmak durmadan mümkündür.
Daha fazla ilgili bir sürüş deneyimine ek olarak, dişlileri ileri geri değiştirmek, daha az yıpranmış fren bileşenleri riskinden bahsetmemek için her durumda araç performansını optimize eder ( gıcırdayan bir fren , süngerimsi fren veya aşınmış rotorlar gibi).
Gerçek sürüş durumuna bağlı olarak, farklı dişli kaymaları seçenekleri gerektirir. Stop-n-go trafiğindeyseniz, en yüksek hızı üçüncü sırada sınırlamalısınız.
İyi sebep, araba frenlerindeki gerilimi azaltmak, sonra sonunda ömrünü uzatmaktır.
Bu arada, D3'te koşmak, arabanız otoyoldayken veya normal sürüş koşullarında daha iyi bir kullanım sunmaz.
Motora zarar vermemesine rağmen, bu tür düz ve uzun arazi için yüksek motor RPM'de kalmak gereksizdir.
Dahası, D4 bu senaryolarda daha az yakıt tüketimi gerektirir, bu da etkileşime girmesi için daha ideal bir ekipman yapar.
Başka bir dişli seçimine geçmeyi planladığınızda aracınızı yavaşlatmanız tavsiye edilir, böylece şanzımanın yeni ayarlara uyum sağlaması için zaman oluşturur.
Ayrıca, yüksek hızda seyahat ediyorsanız sapı D3'e kaydırmamalısınız, ancak önce daha yüksek bir vitese değiştirin ve yavaş yavaş altına düşmelisiniz.
Vites değiştiriciyi hareket ettirirseniz, ancak dişli değişmezse, denenmiş ve gerçek çözümümü almak için buraya tıklayın .
SSS
Düşük viteste sürmek ne zaman uygun?
Yukarıda belirtildiği gibi, şanzımanın düşük bir viteste kilitlenmesi, motorun daha düşük bir hızda daha büyük bir RPM aralığı üretmesini sağlar.
Bu nedenle, aynı anda vites değiştirme ve hızlı bir hızlanma yanıtı gerektiğinde en uygun olanıdır.
D3, çok fazla olmayan ortamlarla karşılaştığında uygun bir dişlidir. Örneğin, yoğun trafik, sürekli kırmızı ışık, engebeli araziler, sert hava, vb.
D3'te sürüş arabalar için kötü mü?
Belirli bir bağlama bağlı olduğu için kesin bir cevap yoktur.
D3'te bulunan dişli sapı, 30 mil / saatten daha hızlı sürüyorsanız gaz kilometreniz için bir sorun haline gelebilir.
Aksi takdirde, yukarıda listelendiği gibi uygun durumlarda D3'ü ayarlamak, üçüncü viteste sürüşün çeşitli avantajlarından yararlanırsınız.
Daha iyi gaz tepkisi , daha uzun ömürlü bir fren sistemi, olumsuz yol koşullarında daha fazla çekiş ve daha proaktif hız kontrolü içerir.
D veya D3'te sürmem gerekiyor mu?
Özellikle, kaygan yollardan veya şehir etrafında sürerken D3'e vurmak gereklidir.
Çözüm
Araçtaki tüm dişli atamaları için kritiktir, çünkü araç performansını ve sürücülerin memnuniyetini doğrudan etkilemektedir.
Araç yetenekleriniz hakkındaki bilginiz ne kadar derin olursa, onu o kadar büyük dağıtırsınız.
D3 ve D4 arasındaki farkı anladıktan sonra, sürüş sırasında uygun dişli değişikliği seçimini güvenle seçebilirsiniz.
Sadece daha rahat ve daha güvenli değil, aynı zamanda zahmetli mekanik arıza veya boşa harcanma şansı daha az.